Vill du jobba som snickare?

Hejsan. Jag jobbar som snickare på en byggfirma i Malmö och har jobbat i branschen i 20 år. Det är ett bra jobb och jag kan rekommendera det till alla ungdomar som nu ska välja vad de ska bli. Du får bra lön, det är ett roligt och intressant jobb och du träffar många nya människor. Så vad väntar du på? Vill du bli snickare som jag? Jag lovar att du kommer att trivas! 🙂 Men nu till lite mer handfasta råd om hur du går tillväga.

Först och främst så gäller det att du pluggar på ett gymnasieprogram. Det finns många olika inriktningar men det viktigaste är att du hittar ett program som passar just dig och din situation. När du väl har hittat ett som du trivs med så är det dags att söka in. Men det finns även alternativ. För man kan komma på mitt i livet att man vill byta karriär och då kan man göra det men är man lite äldre kan man lära sig jobbet på jobbet och bli lärling. Man kan även gå en vuxenutbildning. Jag var själv bara 18 år när jag blev snickare men jag har en kollega som blev det när han var 45. Så det är aldrig för sent!

En sista sak som jag vill nämna är att man träffar många olika människor i detta jobb. Man jobbar mest med manliga kollegor vilket är tråkigt eftersom det hade behövts många fler kvinnor, det är alltid bra med både män och kvinnor på en arbetsplats oavsett vilket jobb det är frågan om. Man kommer i kontakt med alla olika typer av kunder också. Så om du gillar att prata och träffa nya människor så är detta perfekt för just dig! Jag lovar, du kommer inte att ångra dig!