Vi fick hjälp med dränering

Vi fick bra hjälp med dränering på vår tomt. De grävde runt huset och la nya rör.

Det började med att det var en kollega till min fru som sa att hennes kläder luktade mögel efter hon hängt tvätten på tork nere i källaren.

Det kändes inte bra och jag ville kolla så det inte var något allvarligt. Vi hade ett par torra vintermånader i rad så jag trodde inte att det kunde vara fukt och vatten.

Men sedan började det regna och det kändes som att källaren blev fuktigare och fuktigare. Jag ringde och bad om hjälp till ett företag som erbjuder dränering i Umeå med omnejd och de kom ut till oss inom några dagar. Vi hade en sagolik tur som tog tag i problemet innan det gått för långt, och nu är källaren torr och fräsch.

Kanske behöver just du den här hjälpen? I så fall ska jag gå igenom lite om det här och vad det är. Jo, dränering är viktigt. Det är först och främst avsedd att leda bort ytvatten, oavsett om det är smältvatten, regnvatten eller annat vatten.

Det finns två huvudsakliga sätt att dränera en tomt. För det första kan man anlita ett företag som utför jobbet med en maskin, och för det andra kan man göra det själv med lite olika handredskap.

Nackdelen med att göra det själv är att det tar mycket tid, och det krävs också lite kunskap om hur man ska gå till väga. Dessutom är redskapen ofta dyra och man måste gräva djupt, utan en grävmaskin får du allt hålla på i evigheter, men en grävmaskin kan göra jobbet mycket snabbt, så det bästa är ju att vända sig till ett företag, visst kostar det en del, men det är det ändå värt, Att inte göra det blir dyrare i längden!