Målare är ett roligt jobb!

Hejsan och hallojsan, det är så fint väder i Partille idag och jag har precis kommit hem från ett möte. Jag hade en liten powerwalk på ca 45 minuter och det kändes så skönt! Dessutom är det roligt att träffa nya människor och få se lite av staden.

Jag jobbar ju som målare och jag ska skriva ett inlägg om detta jobb! Jag har jobbat som målare i snart 2 år och jag älskar det! Det är ett roligt och kreativt jobb och man får träffa mycket nya människor. Dessutom tar det inte så lång tid att bli bra på det, så det är ett perfekt jobb för den som vill börja arbeta direkt efter gymnasiet.

Många tror att det är ett jobb för män, men det är faktiskt ett mycket bra jobb för kvinnor också. Man får lära sig mycket om olika färger och material och man blir snabbt bra på att använda verktygen. Jag har aldrig varit riktigt handig, men sedan jag började jobba som målare har jag lärt mig mycket och nu kan jag göra saker som jag inte trodde att jag skulle kunna.

Jag jobbar ofta i grupp med andra och det är alltid trevligt. Man lär känna varandra väl och man blir som en familj. Vi hjälps alltid åt och stöttar varandra när det behövs. Det finns ingen hierarki på jobbet, alla är lika mycket värda oavsett kön, ålder eller etnicitet.

Det finns många olika typer av målarjobb och jag har blivit specialist på att tapetsera så att det blir supersnygga resultat. Jag har lärt mig att tapetsera på olika sätt och med olika tapeter, och det är alltid kul att prova något nytt.

Jag skulle rekommendera målarjobbet till alla som vill ha ett roligt, kreativt och socialt jobb. Och jobb finns det i parti och minut, ingen behöver bli arbetslös!